top of page

Boşanma konusunda uzman avukat arıyorum diyorsanız veya hızlı boşanma nasıl olur diyorsanız güncel hukuk bürosu tecrübeli avukatları ile size yardımcı olacaktır. Boşanma davasını riske atmayın. Uzman boşanma avukatı ile hedefe varırsınız. Tecrübeli avukat ile hızlı boşanmak mümkündür. Kartal boşanma avukatı, tuzla boşanma avukatı, kadıköy boşanma avukatı, pendik boşanma avukatı, maltepe boşanma avukatı, ümraniye boşanma avukatı, ataşehir boşanma avukatı bulmak istiyorsanız güncel hukuk bürosu aradığınız boşanma ofisidir. Boşanma diyip geçmeyin. Boşanma ile birlikte nafaka, çocuk nafakası, kadına nafaka, yoksulluk nafakası, yıpranma tazminatı, maddi tazminat, manevi tazminat almak da hakkınız. Boşanmada kadının hakları için tecrübeli avukat "güncel hukuk bürosu" nun boşanma avukatları  tutmanız yeterlidir. Boşanma davası avukat ücreti için sorunuz. Ucuz avukat arıyorum diyorsanız boşanma avukatlarımız yardımcı olacaktır. Boşanma avukat ücreti en uygun olarak "güncel hukuk" bürosundadır. Kadıköy avukat ,Tuzla avukatı, maltepe avukat, ümraniye avukat, pendik avukat, kaynarca avukat, gebze avukat, ataşehir avukat, üsküdar avukat, Kartal avukat gibi avukat arıyorum yazarak internetten avukat bulmak yerine online avukat aramak yerine yukarıda yazılı telefonla hızlıca güncekl hukuk aile davaları ofisine ulaşabilirsiniz. Velayeti almak için bosanma avukatını arayın. Nafaka almak için uzman avukatı arayın. Avukat vekalet ücreti ucuz olsun, ucuz avukat arıyorum diyorsanız "güncel hukuk" aradığınız avukatlık ofisidir.

güncel-hukuk-başarılı-boşanma-uzman-boşa

Evlilik kadar boşanmak da doğal bir olaydır. Eskiden kol kırılır yen içinde kalır denirdi. Ama şimdi ne boşanan kadın ne de boşanan erkek kınanıyor. Kimse uzun yıllar acı çekmek istemiyor. 

Peki boşanma davası açmakla her şey bitiyor mu? Hayır. Boşanmada maddi tazminat, manevi tazminat, varsa çocukların velayeti, çocukların nafakası, kadının nafakası, düğün takıları, evlilikte satın alınan arsa, ev, araba gibi malların paylaşımı derken boşanma davası tam bir sorun haline geliyor. Bu arada hukuki usul ve şartları bilmemek, komşudan veya internetten öğrendiklerinizle yola çıkmak hak kaybına sebep olabiliyor.

 

Bütün bu sıkıntılardan kurtulmak için işinizi uzman bir aile avukatına bırakmanızı öneririz.

Güncel-Hukuk

 Boşanmada avukat ücreti nedir? (2020 yılı)

BOŞANMA DAVASI AVUKAT ÜCRETİ 2020

Her yıl 1 Ocak tarihinde Resmi Gazetede asgari avukatlık ücret tarifesi yayınlanır. Avukatların bu tarifeden daha ucuza ücret almaları yasaktır. 2020 yılı için Aile Mahkemelerindeki işler için (Boşanma Davaları) bu bedel 3400 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir. Bu ücret asgari ücrettir ve daha az bir ücret kabul edilmesi yasaktır. Şunu belirtmek gerekir ki, asgari ücret tarifesine göre çalışan avukat bulmanız da kolay değildir. Taraflar anlaşarak bir ücrette anlaşırlar. Ayrıca mahkeme harç ve masrafları da (tanık ücreti, posta masrafları,vb) yaklaşık 500 TL civarında tutmaktadır. Boşanma davası içinde görülen velayet, tazminat ve nafaka için ayrıca bir avukatlık ücreti istenmeyebilir, avukat ile yapacağınız sözleşmeye bağlıdır. 

Maltepe boşanma avukatı "Kartal boşanma avukatı" "hızlı boşanma avukatı" "boşanma avukatları" "boşanma kaç lira" "avukatsız boşanma" "ucuz avukat" "kadın boşanma avukatı" "kadın avukat" "nafaka nasıl çıkar" "yıpranma tazminatı" çocuk kaç yaşına kadar "kız çocuğu boşanmada kime verilir" boşanma davası ne kadar sürer boşanma süreci avukat yardım hızlı boşanma avukatı a güçlü avukat tuttuğunu koparan avukat cabbar avukat ünlü boşanma avukatları avukat bul boşanma kaç lira kadın davayı açarsa boşanmada tazminat boşanmada çocuk kime verilir aldataılan kadının boşanma davası aldatan kadına dava anlaşmalı boşanma davası anlaşmalı boşanmada tanık alo avukat avukat yardımı adli yardım avukatı avukata soru sor boşanma avukatı 

bosanma-sebebi-boşanma-avukatı-550x367.j
evi terketmek boşanma sebebi mi?

evlenmeden önceki hastalığı gizlemek boşanma sebebi olur mu?

boşanmadan ayrı yaşamak mümkün mü?

feragat edince dava ne zaman kapanır?

boşanma davasını ben açarsam ne kaybederim?

boşanma davasında ses kaydı delil olur mu?

boşanma davasında sms mesajlarda ne yazdığı çıkar mı?

Aldatma nasıl ispatlanır?

eşim akıl hastası, boşanabilir miyim?

çekişmeli boşanma davası ne kadar sürer?
anlaşmalı boşanmadan vazgeçebilir miyim?

anlaşmalı boşanma nasıl olur?

anlaşmalı boşanma davasında duruşmaya gitmek gerekir mi?

anlaşmalı boşanma davasında tanık göstermek gerekir mi?
EVİ TERK ETMEK BOŞANMA SEBEBİ Mİ?

Evi terkeden eşe boşanma davası nasıl açılır? Evi terk etmek bir kusur mudur? Terk sebebiyle boşanma davası nasıl olur?

Eşlerden birisi haklı bir sebep olmadan ortak yaşamdan kaçınıyorsa, evi terk ettiyse bu bir boşanma sebebidir.

Haklı sebep olmadan evi terk eden eş 4 ay boyunca eve dönmezse, diğer eşin istemi üzerine hakim ihtarda bulunur. Hakim, evi terk eden eşi eve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarır.

Bu ihtardan sonra 2 ay geçtiği takdirde boşanma davası açılır. Sonuç olarak terkin 4 ay+2 ay ihtar süresi toplamda 6 ay sürmüş ve devam ediyor olması şartıyla boşanma davası açılabilir.

Terkin boşanma sebebi olması için kusura dayanması gerekir. Bir yere iş için giden eş, hastanede yatan eş veya askere giden eş evi terk etmiş olarak değerlendirilmez. 

 

Kocasını evden kovan, eve almayan eş ortak hayatı engellediği için terk eden konumundadır. 

 

Ortak hayatı kurmaya uygun bir ev kurmayan koca kusurludur.

 

Bu eve gitmek istemeyen eş, haklı sebebi olacağından terk etmiş sayılmaz.

EVLENMEDEN ÖNCEKİ HASTALIĞI GİZLEMEK BOŞANMA SEBEBİ OLUR MU?

Evlilik öncesi bir hastalık gizlenmiş ise bu boşanma sebebi olabilir mi?

 

Boşanma davasında sadece evlilik birliği içindeki kusurlu davranışlar gündeme getirilebilir.

 

Evlilik öncesi rahatsızlığından eşine söz etmeyen kişi, eşinden hastalığı gizlemiş, eşini sağlığı konusunda yanıltmış ve kandırmıştır. Bu sebeple güven sarsılmıştır.

 

Ancak yine de bu olanlar evlilik birliği içinde olmadığından boşanma davasının konusunu oluşturmaz. 

 

Peki bu durumda ne olacak? 

 

Boşanma olmasa da evliliğin iptali istenebilir.

 

Lütfen Evliliğin iptali başlıklı yazılara bakınız. 

BOŞANMADAN AYRI YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?

Boşanma olmadan ayrı yaşamak mümkün olur mu? Eşlerin ayrı yaşama hakkı var mı? Ayrı yaşama hakkı kime verilir? Ayrı yaşama hakkı ne kadardır? Sonunda boşanma olur mu?

Boşanma davası açmaya hakkı olan eş, dilerse boşanma, dilerse ayrılık isteyebilir. Ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re'sen alır.

 

Boşanma sebebi ispatlanmış olursa, hakim boşanmaya veya ayrılığa karar verir. Dava yalnız ayrılığa ilişkinse, boşanmaya karar verilemez.

Dava boşanmaya ilişkinse, ancak ortak hayatın yeniden kurulması olasılığı bulunduğu takdirde ayrılığa karar verilebilir.

 

Ayrılığa bir yıldan üç yıla kadar bir süre için karar verilebilir. Bu süre ayrılık kararının kesinleşmesiyle işlemeye başlar.

Süre bitince ayrılık durumu kendiliğinden sona erer.

Ortak hayat yeniden kurulmamışsa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.

 

Boşanmanın sonuçları düzenlenirken ilk davada ispatlanmış olan olaylar ve ayrılık süresinde ortaya çıkan durumlar göz önünde tutulur.

FERAGAT EDİNCE DAVA NE ZAMAN KAPANIR?

Boşanma davası açtım. Sonra vazgeçtim. daha sonra tekrar açtım. Eşim diğer dava henüz kapanmadı ve yenisini açamaz diye itiraz etti.

Davadan feragat, kesin hükmün hukuki sonuçlarını oluşturur.

 

Bu sonuç feragat tarihinde, bu beyanın mahkemeye ulaşmasıyla kendiliğinden doğar. Yani feragat dilekçesi verildiği anda hukuki sonuç doğar.

Davadan vazgeçiyorum diye bir dilekçe verdiyseniz, dava  dilekçe tarihinde kapanır. Feragat edilen dava,  feragat  tarihinde  derdestlik vasfını kaybeder. 

 

Sonradan mahkeme bir karar hazırlar (gerekçeli Karar) ve davanın reddedildiği belirtilir. Bu feragate dayanan ret kararı, bu durumu tespit mahiyetinde olup, feragatin meydana getirdiği kesin hüküm etkisini Gerekçeli Karar tarihine taşımaz.

Bu etkinin doğması için, feragat sebebiyle verilen davanın reddine ilişkin kararın taraflara tebliğ edilip şeklen  kesinleşmesini  beklemeye de gerek yoktur.

 

Bu durumda, davanın açıldığı tarihte taraflar arasında "derdestlik" vasfını sürdüren bir dava mevcut değildir.

BOŞANMA DAVASINI BEN AÇARSAM NE KAYBEDERİM?

Genellikle kadın müvekkillerin sorduğu sorular arasında davayı açan taraf olmanın dezavantajlarının ne olduğu soruluyor.

Boşanma davasını açan taraf olmak size bir fayda veya zarar getirmez. Davayı açınca bir şey kaybetmezsiniz. Sadece size davacı denir. Aleyhine açılan kişiye de davalı denir. 

Genellikle boşanmak istemeyen ama "boşanmak istiyorsan boşanalım" diyerek meydanı da boş bırakmayan kocaların bu söylemi, boşanmak isteyen kadında şüphe uyandırıyor. Acaba davayı ben açarsam hak kaybına uğrar mıyım? diye düşünceler de kendiliğinden ortaya çıkıyor.

İster kadın, isterse erkek davayı açsın nafaka, velayet, tazminat gibi konularda davayı açtığı için bir hak kaybına uğramaz.

Toplumda kadın davayı açarsa tazminat isteyemez veya kadın davayı açarsa nafaka isteyemez gibi yanlış yargılar çok yaygın.

BOŞANMA DAVASINDA SES KAYDI DELİL OLUR MU?

Çok sık sorulan sorulardan biri de eşimin sesini kaydetsem, sonra bu ses kaydını mahkemeye sunabilir miyim? Delil olur mu?

Aile yaşantısı dar bir alanda gerçekleşir. Bu nedenle aile içerisinde yaşananların ispatı zordur. 

Düğünde takılan altınlarınız alındıysa, eşiniz sizi aldatıyorsa, fiziksel şiddet uygulandıysa, size hakaret ediliyorsa ve bütün bunlar ikili görüşmelerde itiraf ediliyorsa ve "mahkemeye çıkarsam olmadığını söylerim, inkar ederim" deniliyorsa ne yapacaksınız? Bu yaşananları nasıl ispatlayacaksınız?

İlk akla gelen teknolojinin nimetlerinden yararlanmak oluyor. Hepimizin elinde bir cep telefonu var. Gerçeği söylemek gerekirse elimizdeki telefon değil adeta her şey.

Bir cep telefonu sadece telefon değil aynı zamanda saat, fener, video oynatıcı, ses kaydedici, görüşme kaydedici, rehber, bilgisayar, fotoğraf makinası, video kamera,...

Eşinizin mahkemede "inkar ederim" dediği bütün itirafları kaydettiniz. Şimdi elinizde delil var diye düşünüyorsunuz!

Gerçekten de bir deliliniz var ama bunu mahkemede kullanamayabilirsiniz. Bu deliliniz "hukuka aykırı elde edilmiş delil" olabiliyor yargılama sırasında.

Hukuka aykırı elde edilmiş deliller Mahkemede dikkate alınmaz. Hatta suçlu konumuna dahi düşebilirsiniz.

BOŞANMA DAVASINDA SMS MESAJLARDA NE YAZDIĞI ÇIKAR MI?

Boşanma davası sırasında eğer talep edilirse telefon kayıtları mahkeme tarafından istenir.

Telefon operatörleri bildirilen telefon numarasına ait bütün dökümü gönderir. Bu dökümde hangi telefon numarası ne zaman aranmış ve kaç saniye görüşülmüş, hangi telefona mesaj gönderilmiş gibi bilgiler yer alır.

Gönderilen veya alınan mesajların içeriği bildirilmez. Peki bu mesajların içeriği mevcut mu?

Elbette mevcut. Telefon operatörleri bunları saklıyor. Ancak aile mahkemelerinde görülen davalar için bu içerikleri vermek başka bir suç kapsamına giriyor.

Ancak telefon cihazında bu mesajlar silinmediyse kullanabilirsiniz. Başka bir şekilde bu mesajların içeriğine ulaşmanız mümkün değil.

BOŞANMA DAVASINDA ALDATMANIN İSPATI NASIL OLUR?

Aldatma eylemi aşikar yapılmadığı için ispatı zordur. Boşanma davasında  aldatmanın ispat için birkaç yöntem bulunuyor.

Tanık var mı? Aldatma olayında bunu tesadüfen de olsa gören bir tanık bulabilirseniz işiniz biraz kolaylaşır. Bu tanık ne görmüş olabilir? Elele görmüş olabilir mi? Ya da bir sarmaş dolaş hali? Birlikte gittikleri restoranın garsonu tanık olsa!

 

Birlikte çekilmiş fotoğraflar da güzel bir delil olur. Bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmışlarsa temini kolaydır ama bu kadar da aleni olmaz bu işler.

Birlikte gittikleri otelin kayıtları işi bitiren bir delil olur.

Cep telefonu ile yaptıkları konuşmaların sayısı mahkeme tarafından istenebilir. İşte bu kayıt da çok önemlidir. Eğer eşiniz sizinle 1000 görüşme yapmış ama aldattığı kişi ile 2000 görüşme yapmış ise sizin artık güçlü bir kanıtınız var demektir. Üstelik bu konuşmaların bir kısmı gece saat 11 den sonra yapılmış ise ispat açısından son derece iyi olur.

 

Ancak son zamanlarda whatsapp görüşmeleri yaygınlaştı. Bunların kayıtları telefon operatörlerinde bulunmuyor. 

Bir hediye faturası bile bazen ispata yeterli. Kocanızın aldığı bir pırlanta kolye faturasını bulsanız ne düşünürsünüz? Veya karınızın aldığı bir erkek parfümü faturası? 

Peki bu belgeler hukuka uygun mudur? Özel hayatın gizliliğine aykırı olur mu?

Bu da başka bir problem. Ancak unutmayın, her problem çözülmez değildir!

EŞİM AKIL HASTASI BOŞANABİLİR MİYİM?

TÜRK MEDENİ KANUNU MADDE 165

"Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hale gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir."

Eşlerden biri akıl hastası ise ve bu nedenle evlilik diğer eş için çekilmez hale gelmişse "akıl hastalığı sebebi ile boşanma davası" açmak mümkün.

Peki akıl hastası olduğuna kim karar verecek? Elbette, resmi bir kurum (ki bu kurum Devlet Hastanesi olacaktır) karar verir.

Elimde akıl hastası olduğuna dair rapor var diyorsunuz. Ama bu rapor da yeterli değildir.

 

Ayrıca Mahkeme, bu akıl hastalığının iyileşemeyeceğine dair bir rapor daha gerekmektedir.

 

Hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu boşanma davası açabilirsiniz. Toplanan delillerle, kocanızın akıl hastalığının sizin için müşterek hayatı çekilmez hale getirdiğini kanıtlamanız ve hastalığın tedavi edilemeyeceğine dair rapor almanız halinde sorunsuz olarak boşanabilirsiniz. 

Akıl hastalığı sebebiyle boşanma konulu diğer makalelerime de bakmanızı öneririm.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA TANIK GÖSTERMEK GEREKİR Mİ?

Hayır. Anlaşmalı boşanma davasında tanık dinlenmesine gerek yoktur.

 

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA ADRESİMİZE MAHKEMEDEN BİR YAZI GELECEK Mİ?

Hayır. Tebligatlar avukata yapılır.

 

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER?

Bu Aile Mahkemesinin yoğunluğuna bağlıdır. Bu konuda avukatların yapabileceği bir şey bulunmamaktadır. Ancak, kendi tecrübelerimize göre İstanbul Adliyelerinde, eksiksiz evrak sunulursa, 1 gün ile 45 gün arasında duruşma yapılması mümkündür. Yanlış açılan davada 3-4 ayı bulur.

TEK DURUŞMADA BOŞANMA KARARI ÇIKAR MI?

Evet. Anlaşmalı boşanma davasında tek duruşmada karar verilir.

 

DURUŞMAYA BEN KATILMADAN AVUKAT KATILSA OLUR MU?

Hayır. Bu duruşmada yanınızda avukat olacak ve hakim yüzünüze karşı "boşanma ve protokol konusunda anlaştınız mı?" diye soracak.

 

İMZALADIĞIMIZ PROTOKOLÜ HAKİM DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Evet. Eğer protokolde uygun olmayan hususlar varsa hakim müdahale yapabilir. Bu yüzden davayı avukatla takip etmenizde yarar var. Protokolün düzgün hazırlanması ve hakim müdahalesinde haklarınızın savunulması önemli.

DAVAYA BEN KATILACAKSAM AVUKAT NE YAPACAK?

Avukat, hakim müdahalesini en aza indirecek şekilde protokolü hazırlar, gerekli başvuruları yapar, harçları yatırır, davayı açar, duruşma gününü alır, diğer bürokratik işlemleri yapar, duruşmada taraflara yardımcı olur. Yine gerekçeli kararın yazılması, kararın kesinleşmesi ve nüfus müdürlüğüne gönderilmesi işlemlerini takip eder.

Özetle;

Boşandıktan sonra 2-3 yıl sonra  

 

  • MAL REJİMİNİN TASFİYESİ DAVASI,

  • NAFAKA ARTIŞ DAVASI,

  • NAFAKANIN KALDIRILMASI DAVASI

 

gibi davalarla uğraşmak istemiyorsanız davanızı avukatla takip etmenizi öneririz. 

 

Avukat desteği, "avukata bugün ödeyeceğiniz ücretten çok daha fazlasını yarın ödememenizi" sağlar.

AKLINIZA GELEN SORULAR İÇİN

TELEFON İLE ARAYABİLİRSİNİZ

0545 235 35 75 (tıklayınız)

WHATSAPP İLE YAZABİLİRSİNİZ 0545 235 35 75

(sayfanın altındaki ikon)

İLETİŞİM SAYFAMIZDAN MESAJ ATABİLİRSİNİZ

(tıklayınız)

GÜNCEL BİLGİ (BLOG) SAYFAMIZA BAKABİLİRSİNİZ GÜNCEL BİLGİ

(tıklayınız)

YOUTUBE VİDEO KANALIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

(tıklayınız)

Kartal İSTANBUL

bottom of page